SKOLEBARN: 6-12 ÅR
Hvorfor er lek viktig for barn?
Hvorfor er lek viktig for barn? Dette spørsmålet har mange svar, da lek spiller en sentral rolle i barns utvikling på flere områder. Gjennom lek får barn muligheten til å utforske verden rundt seg, utvikle sosiale ferdigheter, uttrykke seg kreativt, bearbeide følelser og styrke fysisk helse.
Vennskap og barn: En nøkkel til sosial og emosjonell utvikling
Gjennom vennskap lærer barn seg verdifulle sosiale ferdigheter som empati, kommunikasjon og samarbeid. Disse ferdighetene legger grunnlaget for hvordan de vil forholde seg til andre mennesker gjennom hele livet.
Nattskrekk
Nattskrekk, også kjent som nattlige skrekkanfall, er en søvnforstyrrelse som rammer barn, vanligvis i alderen 3 til 12 år. Hvorfor oppstår nattskrekk, og hvordan kan foreldre best håndtere dette?
Voksesmerter
Voksesmerter hos barn er en vanlig tilstand som ofte gir smerter i bena på kvelds- eller nattestid. Hva er symptomene på voksesmerter og hvordan kan en lindre ubehaget?
Kresne barn
Tips til foreldre om hvordan de kan håndtere barn som er kresne i matveien ved å skape en positiv matopplevelse.
Barn som tisser på seg: Forståelse og hjelp
Når et barn tisser på seg, kan det være en kilde til både bekymring og frustrasjon for foreldre. Dette er en vanlig utfordring som mange barn opplever, spesielt i småbarnsalderen eller tidlig skolealder. Det er viktig å forstå hvorfor dette skjer og hvordan man kan hjelpe og støtte barnet.
Sosial utvikling hos barn
Foreldrenes rolle vil på et overordnet nivå være å sørge for at barnet har en trygg tilværelse. De må sørge for at barnet får møte jevnaldrende og øve sosiale kompetanse.
Skolestart
Skolestart er en spennende og utfordrende tid. Hvordan kan en forberede seg til skolestart for å gjøre overgangen smidigere for både barn og foreldre?
Sjenerte barn
Hvordan kan vi som foreldre og omsorgspersoner hjelpe sjenerte barn med å bygge selvtillit og sosiale ferdigheter? Målet er å respektere barnets tempo og behov, samtidig som man gir dem verktøyene de trenger for å håndtere sosiale situasjoner.
Pseudotvillinger
Pseudotvillinger er søsken født med kort tidsintervall. Disse barna har ofte et sterkt bånd og nærhet i utviklingsstadiene. Likevel er det viktig å merke seg at de også står overfor unike utfordringer som foreldre må være oppmerksomme på.
Søskensjalusi
Søskensjalusi er en vanlig følelse blant barn og oppstår ofte når et nytt søsken blir født, eller når ett barn føler at et annet barn får mer oppmerksomhet. Hvordan kan foreldre forstå og håndtere sjalusi mellom søsken på en konstruktiv måte?
Kjefting på barn
Kjefting på barn kan være et resultat av foreldrenes sinne, frustrasjon eller redsel. Sterke følelser er mange ganger vanskelig å håndtere på en god måte. I utgangspunktet kjefter foreldre sannsynligvis for å få barnet til å endre oppførsel. Problemet er at kjefting ikke er et godt verktøy for å få barn til å endre atferd. Fokuser heller på det positive.
Skolekrets – Hvilken skole skal barnet mitt begynne på?
Skoletilhørighet og skolekrets definerer hvilken skole barnet skal begynne på. Det finnes regler og unntak. Hovedregelen er at barnet skal gå på nærskolen.
Barn og skjermtid
Barns forhold til skjerm er stadig oftere et hett tema både innenfor hjemmets fire vegger, og i den offentlige debatten. Få tips til skjermbruk for barn.
(Til blogg forside.)