Baby 0-1 år

baby 0-1 år

BABY: 0-1 ÅR

Barnets utvikling: 9-12 måneder

Barnets utvikling mellom 9 og 12 måneder kjennes noen ganger eksplosiv. Dette er spennende måneder både for barn og foreldre.

Spedbarnets utvikling: 7-9 måneder

Utviklingstrinn er ofte referert til som veldig tydelige sprang i utviklingen. At barnet nå klarer noe det ikke klarte tidligere. Det meste av barns utvikling skjer glidende og i en utviklingsprosess, men det kan noen ganger kjennes som store endringer skjer over natten.

Spedbarnets utvikling: 5-6 måneder

Utviklingen fra det nyfødte spedbarnet frem til nå har vært massiv, og det er langt fra ferdig enda. I perioden det nå går igjennom utforskes verden stadig mer, og samtidig begynner barnet på sett og vis å bli litt oppmerksom på seg selv.

Spedbarnets utvikling: 3-4 måneder

Barnet ditt nærmer seg tre måneder gammelt. Hva kan du forvente å oppleve fremover? Det har allerede skjedd mye på den korte tiden dere har hatt sammen, og slik skal det fortsette fremover.

Spedbarnets utvikling: 0-2 måneder

Babyens utvikling er innholdsrik og spennende for foresatte. I barnets første uker skjer det en rivende utvikling. Det nyfødte barnet har en hjerne som er klar for å ta i bruk læringsprosessene, og det er i stand til å bearbeide en stor og variert mengde informasjon.

Fosterutviklingen

Synet på fosteret har endret seg mye siden forskningen tiltok på området. Fra å være sett på som en celleklump som skulle utvikle seg til et menneske, til 60 tallets «oppvåkning». Da kom synet på fosteret som et individ i utvikling.

Helsestasjonen – Kontroller for barn 0-5 år

Det er på helsestasjonen at barnet ditt får sine første vaksiner, og helseundersøkelser. Hva er egentlig en helsestasjon, hvilke oppgaver har de og hva innebærer kontroller ved helsestasjon for barn 0-5 år? 

Smokkeslutt

Ved smokkeslutt er det viktig å forberede og snakke med barnet i forkant og også underveis. Ta gjerne barnet med i prosessen om når og hvordan det skal slutte.

Søke barnehageplass

Å søke barnehageplass er noe de aller fleste foreldre og foresatte skal gjennom. I dette innlegget går vi gjennom noen viktige datoer, og noen viktige punkter det kan være lurt å tenke på før man søker barnehageplass.

Aktiviteter med baby

Hva kan man finne på i permisjonstiden og sammen med barselgruppen? Hvilke aktiviteter er fine å gjøre sammen med baby og hvilke tilbud finnes?

Kolikk – Hva hjelper mot kolikk?

Alle som har, eller har hatt barn med kolikk vet altfor godt hva det innebærer. Søvnløse netter, endeløs byssing, «hvit støy» og bekymring for den lille. Det er vondt å høre at babyen gråter og gråter. Hva er kolikk og hva kan faktisk hjelpe?

Søvn – Hvorfor vil ikke babyen sove?

For mange foreldre er mangelen på søvn noe av det vanskeligste i småbarnsperioden. Mange barn sover dårlig og våkner mye. Hvorfor vil ikke barnet sove?