Blogg

Baby i Oslo. Tilbud til barselgrupper og til deg med baby i Oslo. Foreldrerådgiveren.no.

Blogg

Her finner du et variert utvalg av tekster. Vi skriver blant annet om barns liv, utvikling og morsomme aktiviteter dere kan gjøre hjemme. Samtidig gir vi råd og tips underveis.

baby 0-1 år

For at de minste barna skal få en god barnehagestart må de oppleve å bli ivaretatt. De må få omsorg, og de må oppleve barnehagen som et spennende sted. En slags utvidelse av hjemmet hvor nye muligheter finnes. For foreldrene kan barnehagestarten av og til være like vanskelig (eller enkel) som for barna. Foreldre bør derfor også møtes med omsorg. Og de må ivaretas. Barnehagene bør derfor gi foreldre og barn god informasjon før de begynner, og underveis i prosessen. Barnehagestart skal være et samarbeid. Les mer.
Har du et barn som skal slutte med smokk? Ta det med i prosessen 😊 Ved smokkeslutt er det viktig å forberede og snakke med barnet. Både i forkant og underveis. Her er noen tips til smokkeslutt: 🔹 Forbered barnet godt i forkant. 🔹 Finn et felles mål om smokkeslutt (Tur til Sabeltann? 🏴‍☠️😊). 🔹 Bruk trøst og nærhet så lenge barnet har behov for det i perioden det slutter med smokk. 🔹 Snakk og forklar hvis det blir vanskelig. Sett ord på barnets følelser (Det er greit at barnet blir både sint og lei seg, men da trenger det også mamma/pappa i nærheten). 🔹 Prøv ikke å gi smokken hvis barnet er lei seg, men trøst heller på andre måter (men du kjenner barnet ditt best). Les mer.

småbarn 1-5 år

Gi barnet tid til å undre seg, og tilfør opplevelsen noe med din stemme. Din stemme er enormt verdifull for barnet, og hjelper til med å skape trygghet og mening. Like verdifull er din evne til å lytte til barnets stemme, den stemmen sitter i barnets kropp og du må være aktivt lyttende for å fange opp barnets signaler og «forslag» i interaksjonen mellom dere. Dersom barnet blir ekstra undrende over et bilde i en bok, kan du forsøke deg på å ta barnets perspektiv. «Hmm, hva er det som skjer på dette bildet? Kanskje lille larven har vondt?» Les mer.
Hvis du har sett en ettåring tegne, så er sjansen stor for at verket minner om en krusedull. Den krusedullen er begynnelsen på noe stort; barnets mulighet til å utvikle og uttrykke seg kreativt gjennom tegning. Innenfor utviklingspsykologien pekes det på at små barn ser ut til å gå gjennom de samme tegnestadiene uansett hvor i verden de kommer fra. Les mer.
skolebarn forside blogg
barnehage forside blogg
barns utvikling blogg
foreldrepermisjon
Hjelpeordninger barn støtteordninger barn og foreldre
HOBBYAKTIVITETER
oppdragelse forside blogg
Skole

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev om barn og oppvekst, og motta gode tilbud og rabatter fra lekebutikken vår?
Meld deg veldig gjerne på vårt nyhetsbrev.

En blogg for foreldre om barns liv og utvikling – Lekogbarn.no – Plattform for foreldre og foresatte