Posted on

Babypotting: En naturlig tilnærming til dotrening

babypotting

Babypotting: En naturlig tilnærming til dotrening

Babypotting er en metode hvor foreldre begynner å trene babyen til å bruke potte fra en svært tidlig alder, ofte allerede fra fødselen av. I stedet for å vente til barnet er eldre og klar for tradisjonell pottetrening, handler babypotting om å gjenkjenne barnets signaler når det må tisse eller bæsje og hjelpe babyen med å gjøre dette på potten.

Hvordan fungerer babypotting?

Babypotting bygger på observasjon og kommunikasjon. Foreldre lærer seg å kjenne igjen babyens signaler som indikerer at den må på do, for eksempel ved å merke seg når babyen blir urolig, grynter eller viser andre tegn på ubehag. Når slike signaler oppstår, holder foreldrene babyen over en potte, toalett  for å la barnet gjøre sitt fornødne. Over tid kan barnet lære å assosiere disse handlingene med å gå på do.

Fordeler med babypotting

babypotting Mange foreldre som praktiserer babypotting, rapporterer om flere fordeler. For det første kan det føre til tidligere potte-/dotrening, noe som kan redusere behovet for bleier og dermed spare penger og miljøet. I tillegg kan det skape en sterkere kommunikasjon mellom foreldre og barn, ettersom foreldrene blir mer bevisste på barnets behov. Noen hevder også at denne metoden kan bidra til å redusere risikoen for bleieutslett og andre hygieneproblemer.

Utfordringer med babypotting

Det finnes også noen utfordringer ved denne metoden. Det kreves mye tid, tålmodighet og at foreldrene er veldig konsekvente, spesielt i begynnelsen. I tillegg kan det være vanskelig å praktisere i visse situasjoner, som når man er ute av huset eller om natten. Derfor er det viktig at foreldre som ønsker å prøve babypotting, er forberedt på å håndtere disse utfordringene.

Oppsummering:

  1. Babypotting er en metode der foreldre trener babyen til å bruke potte fra en svært tidlig alder.
  2. Metoden bygger på å gjenkjenne babyens signaler når den må på do.
  3. Kan føre til tidligere potte-/dotrening og redusere behovet for bleier.
  4. Metoden krever mye tid og tålmodighet, spesielt i starten.
  5. Utfordringer kan oppstå, spesielt i situasjoner utenfor hjemmet eller om natten.

(Til bloggkategori: Baby.)

(Til blogg forside.)