Posted on

Julegave til ettåring – Hva skal du velge?

julegave til 1 åring

Julegave til ettåring – Hva skal du velge?

putteboks fra Brio, julegave til 1 åring
Putteboks fra Brio

Når julen nærmer seg, kan det være en utfordring å finne den perfekte julegaven til en 1 åring. Dette er en spennende alder der barnet begynner å utforske verden rundt seg med stor iver. Derfor er det viktig å finne en julegave som både er morsom og stimulerende for barnets utvikling. Men hva skal du egentlig se etter når du velger julegave til en 1 åring?

Velg leker som støtter utviklingen

Aktivitetsbrett - LeToyVan
Aktivitetsbrett – LeToyVan

Når du velger julegave til en 1 åring, er det lurt å tenke på hva som kan hjelpe barnet med å utvikle motoriske ferdigheter, koordinasjon og kognitive evner. Byggeklosser, stableleker og aktivitetsleker er gode eksempler på gaver som ikke bare underholder, men også gir barnet mulighet til å lære mens det leker. Leker som krever at barnet bruker både hender og hjerne, er perfekte valg på dette stadiet.

Leker som fremmer kreativitet

Magisk fargelegging - Dyr - Djeco, julegave til 1 åring
Magisk fargelegging – Dyr – Djeco

Kreativitet er en viktig del av barnets utvikling, og å gi en julegave som inspirerer til kreativ lek kan være veldig givende. Enkle tegnesett, fargerike byggeklosser eller musikkinstrumenter som trommer eller xylofoner kan bidra til å stimulere barnets fantasi. Disse gavene gir ettåringen mulighet til å uttrykke seg selv og utforske ulike former for kreativitet.

Trygghet og kvalitet – Julegave til 1 åring

togbane brio
Mitt første togsett – Brio

Når du kjøper julegave til en 1 åring, er sikkerhet en annen viktig faktor. Sørg for at lekene er laget av trygge, giftfrie materialer og at de er solide nok til å tåle litt hardhendt bruk. Dette er spesielt viktig siden ettåringer gjerne undersøker ting ved å putte dem i munnen. Velg leker som er CE-merket og som følger sikkerhetsstandardene for barneleker.

Gaver som oppmuntrer til samspill

Plastelina startsett - Djeco
Plastelina startsett fra 18 mnd – Djeco

hund julius hånddukke moulin roty
Hunden Julius – Hånddukke fra moulin roty

En annen god idé når du skal velge julegave til en 1 åring, er å velge noe som oppmuntrer til samspill med andre. Bøker med bilder og enkle historier, små biler eller dukker kan være flotte gaver som foreldrene kan bruke til å leke sammen med barnet. Sammen kan dere utforske bøkene, lage historier eller leke med dukker, noe som bidrar til å styrke båndet mellom barnet og de voksne.

Gaver med lang levetid

stablespill-i-tre-fra-letoyvan-noahs-ark
stablespill i tre fra letoyvan – noahs ark

Ettåringer vokser raskt, og det kan være lurt å tenke litt fremover når du velger julegave. Leker som barnet kan vokse med, som treleker eller større puslespill, vil være aktuelle over lengre tid. Dette gjør at julegaven ikke bare blir en kortvarig glede, men en investering i barnets utvikling over tid.

Oppsummering – Julegave til 1 åring:

  1. Velg leker som støtter barnets motoriske og kognitive utvikling.
  2. Gi gaver som fremmer kreativitet og fantasi.
  3. Sikkerhet er viktig – sørg for at lekene er laget av trygge materialer.
  4. Velg leker som oppmuntrer til samspill med foreldre og andre barn.
  5. Tenk langsiktig og velg gaver som barnet kan vokse med.

(Til lekebutikken.)

(Til : Leker 0-2 år .)